Tiesj Benoot door toeschouwer niet mee in finale Omloop: "Op dat moment is er geen genade"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Tiesj Benoot door toeschouwer niet mee in finale Omloop: "Op dat moment is er geen genade"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto-Soudal heeft de koers gekleurd in de Omloop Het Nieuwsblad, maar op het moment van de waarheid was er niemand van de ploeg van Marc Sergeant nog mee na de Muur van Geraardsbergen. Al kende speerpunt Tiesj Benoot ook de nodige pech.

Benoot probeerde het nog voor de Muur met een aanval, maar die leverde weinig op. "Ik voelde me heel goed en probeerde weg te rijden uit het peloton", doet Benoot zijn verhaal bij zijn ploeg. "Toen ik aanviel voor de Valkenberg was ik verrast dat Thwaites en Theuns zo snel moesten afhaken."

"Ik had bewust nog wat energie in de tank gehouden voor de Muur, want ik wist dat ik alleen niet veel kans op slagen had", aldus de Gentenaar, die ook nog pech kende. "Voor de Muur kwam ik echter in botsing met iemand die op de weg stond te fotograferen en ik kreeg een serieuze klap tegen mijn schouder."

"Ik ben niet gevallen, maar was mijn positie kwijt"

"Ik ben niet gevallen, maar was mijn positie kwijt en dan is er geen genade op dat moment. Conditioneel ben ik in orde, dat heb ik getoond, maar door omstandigheden heb ik helaas geen goed resultaat behaald", besluit de renner van Lotto-Soudal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties