Vermote had meer verdiend: "Dan nog vlak bij huis"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Vermote had meer verdiend: "Dan nog vlak bij huis"
Foto: © photonews

Wat hadden we het Julien Vermote van harte gegund, die overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne. Vermote probeert het dit seizoen voor het eerst als kopman en kwam tot op honderd meter van de zege.

Hij werd nog overspoeld door het sprintend peloton, maar werd nog negende. "De samenwerking was niet optimaal met mijn twee medevluchters, maar alleen is ook niet gemakkelijk. Tegen het einde zeiden ze om nog maar eens te proberen. Daar zat nog wel wat op, misschien moest ik iets vroeger gegaan zijn", beseft Vermote bij Sporza.

"Maar er was te veel organisatie achter ons. Ik was, net als gisteren, heel goed. Maar in de Omloop heb ik de hele koers achter de feiten aangelopen. Mijn 'fighting-mode' stond nog niet op."

Ik zal even nodig hebben om dit door te slikken

In eigen streek was dat wel het geval. "Het verschil met het peloton was altijd maar 10 à 12 seconden. Als je zo een peloton achter je kan houden, zou dat heel mooi geweest zijn. Maar ja, het heeft niet mogen zijn."

Het kwam hard aan. "Ik zal even nodig hebben om dit door te slikken. Want ik had hier graag gewonnen. Als ik nog even rechtdoor rijd na de finish ben ik thuis. Het heeft wel bevestigd wat ik kan. Ik moet er ook in geloven. Sommigen zeiden dat ik bij Quick-Step op mijn gemak zat, maar ik wilde eens iets anders proberen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties