Haalt Patrick Lefevere de mogelijke opvolger van Tom Boonen binnen? "Natuurlijk is Quick-Step een ploeg waar ik ooit voor wil rijden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Haalt Patrick Lefevere de mogelijke opvolger van Tom Boonen binnen? "Natuurlijk is Quick-Step een ploeg waar ik ooit voor wil rijden"
Foto: © photonews

Jasper Philipsen is een van de aanstormende talenten van het Belgische wielrennen. De 20-jarige renner droomt van een gelijkaardige carrière als Tom Boonen.

Net als Boonen werd Philipsen geboren in Mol, en rijdt hij het eerste jaar van zijn profcarrière voor een Amerikaanse werkgever. Boonen vond in zijn beginjaren onderdak bij het toenmalige US Postal. Philipsen rijdt voor Hagens Berman Axeon.

Nog één jaar contract

Bij de ploeg van Axel Merckx ligt de Kempenaar nog één jaar onder contract. Andere teams houden zijn ontwikkeling dan ook nauwlettend in het oog. Wenkt op termijn, net als bij Boonen, een overstap naar Quick-Step?

"Natuurlijk is Quick-Step een ploeg waar ik ooit voor zou willen rijden, maar er zijn ook andere topteams waarvan ik droom", aldus Philipsen in Het Nieuwsblad. "Er wordt gefluisterd dat ik binnen twee jaar de overstap zou maken naar het team van Patrick Lefevere omdat ze daar, net als bij Axel, rijden met Specialized. Maar ik heb nog niks getekend. Laten we niet vooruitlopen, eerst zien hoe het nu zal evolueren bij de profs." (Lees HIER meer over zijn ambities in het peloton)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties