Is de nieuwe Tom Boonen geboren? "Ik zal mijn best doen om zijn carrière te evenaren"
Redactie
| 4 reacties
Is de nieuwe Tom Boonen geboren? "Ik zal mijn best doen om zijn carrière te evenaren"
Foto: © photonews

De naam Jasper Philipsen doet bij weinigen voorlopig een belletje rinkelen, maar dat kan in de toekomst snel veranderen. De 20-jarige renner, geboren in Mol, is een van de grootste talenten in het Belgische wielrennen.

Philipsen viert woensdag zijn profdebuut in Nokere Koerse. Een belangrijke afspraak voor de youngster van het Amerikaanse Hagens Berman Axeon, de ploeg van Axel Merckx. "Ik hou van zware eendagskoersen", zegt de Kempenaar in Het Nieuwsblad. "Ik was vorig jaar ook tweede in de Ronde van Vlaanderen. Die koersen tot en met de Amstel moeten mij liggen in de toekomst."

"Maar ik focus niet alleen op die wedstrijden, ik spurt ook graag. Ik hou van de adrenaline in de massasprinten. De juiste positie kiezen, jezelf smijten: ik doe dat graag, Het liefst na een zware race. Dan ben ik meestal fitter dan de rest. En het mag ook een beetje bergop gaan. Want in echt vlakke massasprinten, zeker na een makkelijke wedstrijd, kom ik wat snelheid tekort."

Qua profiel doet Philipsen nu al aan zijn streekgenoot Boonen denken. "Er zijn wel wat gelijkenissen", geeft hij toe. "Maar zijn carrière evenaren? Dat is een droom. Als kind was hij mijn grote held. Maar ik zal mijn best doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties