Wout Van Aert kleurt 73e Nokere Koerse, maar toptalent van Quick-Step Floors mag zegevieren

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Wout Van Aert kleurt 73e Nokere Koerse, maar toptalent van Quick-Step Floors mag zegevieren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 73e editie van Nokere Koerse is gewonnen door Fabio Jakobsen. De jonge Nederlander en neo-prof van Quick-Step Floors was de snelste op de Nokereberg.

Acht renners trokken vrij snel in de aanval in deze vernieuwde Nokere Koerse, waar de Nokereberg wél nog steeds de scherprechter was. Hun namen: Ivo Oliveira, Rob Ruijgh, Conor Dunne, Yannick Martinez, Simon Sellier, Martijn Budding, Daniel Turek en tot slot onze landgenoot Timothy Stevens (Cibel-Cebon). Hun voorsprong groeide uit tot 10 minuten.

Maar in de finale, op een kleine 40 kilometer van de streep, opende Wout Van Aert het vuur. De wereldkampioen veldrijden trok door en kreeg een mooie groepje mee met onder meer Nathan Van Hooydonck, Loïc Vliegen, Pieter Serry en Florian Sénéchal. Er kwam een samensmelting met de vluchters vooraan, maar op meer dan 10 kilometer van de streep kwam alles opnieuw samen. 

Nog eens Van Aert

Van Aert had geen zin in een sprint en trok op ruim 5 kilometer van de streep nog eens door. Ondanks de afscheiding was er toch niet veel samenwerking vooraan. Bij Veranda's Willems-Crelan werden de plannen dan maar gewijzigd. 

Van Aert dunde de groep verder uit in functie van snelle man Sean De Bie. Het plannetje werkte, want een groep van ruim 20 renners ging voor de zege sprinten. Al was het wel Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) die op overtuigende wijze zijn eerste profzege pakte. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties