Ook Eddy Merckx onder de indruk van landgenoot: "Wat hij dit jaar al laten zien heeft, is prachtig"

Redactie
| 3 reacties
Ook Eddy Merckx onder de indruk van landgenoot: "Wat hij dit jaar al laten zien heeft, is prachtig"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De jonge Belgen maken indruk in de eerste weken van het wielerseizoen en dat is ook Eddy Merckx niet ontgaan. De beste Belgische renner ooit vindt het dan ook spijtig dat Tiesj Benoot er niet bij is in Milaan-Sanremo.

Tiesj Benoot maakte indruk met zijn zege in de Strade Bianche en vierde plek in Tirreno-Adriatico. "In zijn plaats zou ik toch gereden hebben, met zo'n conditie", aldus Merckx bij Sporza. "Hij had misschien gebruik kunnen maken van de rivaliteit tussen de kopmannen. En in de Strade Bianche heeft hij laten zien dat hij over veel inhoud beschikt."

Het was al een mooie start van het seizoen voor de jonge renner van Lotto Soudal. "Wat hij dit jaar al laten zien heeft, is prachtig. Hij moet nu eerst vertrouwen opdoen in de klassiekers en daarna kan hij zich wat meer richten op de kleinere rittenkoersen."

Tour

"De Ronde van Frankrijk? In het hooggebergte komt hij nog iets tekort tegenover de echte klimmers. Maar waarom niet? Hij is nog jong en is slim genoeg om te weten wat hij kan en niet kan", besluit Merckx. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties