Valverde pakt dubbelslag! Quick-Step Floors is leiderstrui kwijt

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Valverde pakt dubbelslag! Quick-Step Floors is leiderstrui kwijt

In de Ronde van Catalonië is Quick-Step Floors zoals verwacht de leiderstrui kwijt. Sprinter Hodeg kon niet mee over de laatste klim en dus kregen we een sprint met de tussenklasse, de punchers en sprinters die een stuk kunnen klimmen.

Na een geaccidenteerde vroege vlucht, waarbij de vluchters zelfs moesten wachten voor een overweg, kwam alles vlak voor de laatste col samen. Daarop moest leider Hodeg, die uiteraard vooral een sprinter is, snel afhaken. Hij zou zijn leiderstrui dus niet behouden.

De broertjes Yates en Valverde kenden daar minder moeite mee, maar lieten zich toch verrassen door de aanval van Latour vlak voor de top. Latour is een uitstekende daler en gooide zich naar beneden. Toch werd hij al snel gegrepen. Aangezien we tot twee kilometer voor de meet in dalende lijn gingen, kregen we een sprint van het uitgedunde peloton.

Snelle Alejandro doet het

Daarin was het Valverde die het snelst zijn wiel over de streep kon gooien. Hij pakte daardoor ook meteen de leiderstrui. Uitkijken voor die man in de ardennenklassiekers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties