Van den Broeck gaat Nys achterna: "Veruit de mooiste ooit"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van den Broeck gaat Nys achterna: "Veruit de mooiste ooit"
Foto: © photonews

Jurgen Van den Broeck hing vorig seizoen de fiets aan de haak, maar momenteel is hij aan een van de mooiste uitdagingen van zijn carrière bezig. Hij rijdt immers samen met zijn broer de Cape Epic.

De Cape Epic is een beroemde mountainbikerace, waar ook Sven Nys en Sven Vanthourenhout ooit aan deelnamen. "Het is eigenlijk begonnen als een weddenschap. "Als ik stop met fietsen, dan rijden we samen de Cape Epic", zei ik tegen mijn broer. En nu is het zover", aldus Van den Broeck aan Sporza.

"Kurt heeft nooit wedstrijden gereden, dus voor hem is het een hele uitdaging. Ik weet wel min of meer wat ik mag verwachten, maar hij niet. We bekijken het van dag tot dag. We zijn hier niet om te presteren, finishen is het belangrijkste."

Deze wedstrijd wordt heel erg onderschat, het is vanaf de start volle bak

-Jurgen Van den Broeck

"Ik heb al veel grote wedstrijden gereden, maar dit is veruit het mooiste event waar ik ooit aan heb meegedaan", zegt Vdb. "Het is heel gemoedelijk, dat maakt het extra leuk."

"Deze wedstrijd wordt internationaal heel erg onderschat, vind ik. Het is enorm lastig. Vanaf de start gaan we volle bak. Bij het wegwielrennen kun je in het begin vaak nog wat freewheelen in het peloton. Hier is dat niet mogelijk. Je moet vanaf kilometer 1 goed eten en drinken of je komt jezelf tegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties