Roger De Vlaeminck windt er geen doekjes om: "Ik ging dood van de schrik dat Tom een vijfde keer zou winnen"
Redactie
| 17 reacties

Roger De Vlaeminck hoopte vurig dat Tom Boonen geen vijfde keer zou winnen in Roubaix

Roger De Vlaeminck windt er geen doekjes om: "Ik ging dood van de schrik dat Tom een vijfde keer zou winnen"

Ieder hebben ze vier kasseien op hun palmares staan. Zowel Tom Boonen als Roger De Vlaeminck won Parijs-Roubaix vier keer. Al hoopte die laatste vooral dat Boonen geen vijfde keer zou winnen.

De Vlaeminck is recht voor de raap. Hij - en alleen hij - mag Monsieur Paris-Roubaix genoemd worden. "Ik zat altijd te hopen dat Tom niet zou winnen in Parijs-Roubaix, hé. Je weet: ik ben eerlijk", zegt De Vlaeminck in gesprek met HLN. "Dood van de schrik ging ik, vent, dat hij nog eens zou winnen. Al zou ik hem zeker proficiat hebben gewenst. Tegen mijn goesting misschien, maar toch."

"Ik vind dat geweldig", zegt een geamuseerde Tom Boonen. "Je kan een beetje hypocriet zitten doen en zeggen: 'Ik zou graag hebben dat hij zijn vijfde wint.' Terwijl je heel goed weet dat dat niet zo is. Dit heeft niets met mij persoonlijk te maken. Roger zou dat ook doen met andere renners."

Monsieur 1 en 2

Wie van de twee is dan de echte Monsieur Parijs-Roubaix? "Ikke, ikke. Allez, vent, ik ben ook vier keer tweede geweest", aldus De Vlaeminck, waarop Boonen met een opvallend voorstel komt. "Kunnen we niet met een 'Monsieur 1' en een 'Monsieur 2' werken? Zoals Rik I en II?"

"Van mijn part mogen ze jou zo noemen, Tom. Maar als je 't mij vraagt...", sluit De Vlaeminck de discussie al lachend af. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties