Waarom 'speelvogel en cowboy' Julian Alaphilippe op zijn plaats zit bij Quick-Step Floors

Redactie
| 4 reacties
Waarom 'speelvogel en cowboy' Julian Alaphilippe op zijn plaats zit bij Quick-Step Floors
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn winst in de Waalse Pijl is Julian Alaphlilippe één van de kanshebbers voor het bovenste podiumplekje in Luik-Bastenaken-Luik. Patrick Lefevere noemt hem een speelvogel en cowboy, maar 'Loulou' heeft het duidelijk naar zijn zin bij Quick-Step Floors.

Alaphilippe wordt door veel collega's en ploegmaats bekeken als een bezige bij en een speelvogel. "C'est vrai. Ik vind joie de vivre belangrijk", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Ik lach graag en ik heb graag dat de mensen rond mij lachen. Daarom zit ik bij Quick-Step op mijn plaats."

"Succes mag ook gevierd worden in deze ploeg"

"Oui, wielrennen is een ernstige bezigheid. En we werken wanneer we moeten werken, maar succes mag ook gevierd worden in deze ploeg. Dat hebben we woensdag na de Waalse Pijl gedaan. Patrick Lefevere viert dan mee, maar tegelijk is hij iemand waar iedereen naar opkijkt en respect voor heeft. Ik zie andere ploegen waar je dat veel minder hebt. Waar het allemaal alleen werk is. Daar zou ik het moeilijk mee hebben."

'Loulou' is ook niet voor een stunt verlegen. "Op de fiets speel ik graag. Vroeger reed ik op mijn achterwiel, deed ik zo'n ­superman door horizontaal op mijn zadel te gaan liggen. Dat is er nu allemaal uit, maar in een moeilijke bocht kan ik me nog altijd amuseren. Veel renners zien dat als een obstakel, voor mij is het plezier maken", besluit de Fransman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties