Eeuwige vluchter Thomas De Gendt: "Bewust de Ardennenklassiekers links laten liggen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Eeuwige vluchter Thomas De Gendt: "Bewust de Ardennenklassiekers links laten liggen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt blijft één van de eeuwige aanvallers in het peloton. En bovendien één van de meest succesvolle ook. In de Ronde van Romandië zorgde hij opnieuw voor een knappe stunt door solo naar ritwinst te rijden.

De Lotto Soudal-renner kwam solo aan, maar was ook medevluchter en ploegmaat Victor Campenaerts dankbaar. "Ik ben vandaag wel solo aangekomen, maar deze overwinning is zeker ook de verdienste van Victor", vertelt de Oost-Vlaming bij zijn team. "Hij heeft zich volledig uit de naad gereden om te zorgen dat ik zo veel mogelijk voorsprong had."

"Oorspronkelijk was het ons plan om vandaag de benen te roderen voor de tijdrit van morgen. De voorsprong bleef maar stijgen en dat was grotendeels het werk van Victor en mij, want onze medevluchters reden niet voluit mee. Tijdens de beklimming op iets minder dan zeventig kilometer van de meet gaf Victor het signaal dat we mijn kaart zouden trekken."

"In het verleden had ik hier nooit een goed gevoel"

De Gendt was niet te zien in de Ardennen. Met een reden, zo bleek. "Ik had gemikt op deze Ronde van Romandië. Ik heb bewust de Ardennenklassiekers links laten liggen dit jaar om hier fris aan de start te verschijnen. In het verleden had ik hier nooit een goed gevoel en daar wilde ik verandering in brengen. Vorige week trok ik nog op stage en zo heb ik me goed kunnen voorbereiden, ik verkeer in uitstekende conditie

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties