Lotto Soudal-renner scherpt record nog wat aan met 20e(!) Grote Ronde op rij

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal-renner scherpt record nog wat aan met 20e(!) Grote Ronde op rij
Foto: © photonews

Lotto Soudal maakte donderdag de selectie van 8 namen bekend voor de Giro. Bij die acht namen was er ook plaats voor Adam Hansen. De Australiër begint zowaar aan zijn 20e Grote Ronde op rij.

Adam Hansen wordt 37 jaar oud in de komende Giro en zal zijn record van aantal Grote Rondes op rij nog wat extra aanscherpen. Voor Hansen wordt het zijn 20e Grote Ronde op rij. Een indrukwekkend getal. 

'Veel ogen op hem gericht'

"Adam heeft zich goed kunnen voorbereiden op zijn twintigste Grote Ronde op rij", laat ploegleider Bart Leysen weten bij zijn team. "In het begin van het seizoen presteerde hij nog niet zoals we hadden verwacht, maar de voorbije weken heeft hij zich klaargestoomd voor de Giro. Veel ogen zullen op hem gericht zijn."

Hansen krijgt de opdracht om in de aanval te trekken, maar ook om werk op te lappen voor sprinter Jens Debusschere. "Ik zie zeker mogelijkheden voor hem om aan te vallen, denk maar aan de eerste twee ritten in Sicilië, maar hij speelt ook een belangrijke rol in dienst van Jens Debusschere in de sprintetappes", aldus Leysen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties