? Sprinters laten zich ringeloren in Tour de Yorkshire, ritzege is verrassend voor jonge Brit

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
? Sprinters laten zich ringeloren in Tour de Yorkshire, ritzege is verrassend voor jonge Brit
Foto: © SC

Een verrassing van formaat in de openingsetappe van de Tour de Yorkshire. Niet een bekende sprintbom à la Mark Cavendish, maar wel de 23-jarige Harry Tanfield mocht het zegegebaar maken. De thuisrijder van het bescheiden Canyon Eisberg was de sterkste van een vijfkoppig vluchtersgroepje.

Tanfield vloerde in Doncaster, en tot zijn eigen grote verbazing, zijn metgezellen en landgenoten Alistair Slater (JLT Condor) en Michael Cuming (Madison Genesis) na een zenuwslopende en langgerekte sprint. De Amerikaan Emerson Oronte legde beslag op plek vier, Tom Baylis van One Pro Cycling was de laatste telg van de lange vlucht en finishte als vijfde.  

Misrekening

Het sprintende peloton kwam uiteindelijk vijf seconden te laat, van een serieuze misrekening gesproken. Op 10 kilometer van de finish bedroeg de comfortabele bonus van de vijf marathonvluchters nog 1 minuut en 11 seconden, het was toen al min of meer duidelijk dat Team Sky, BMC en Dimension Data - mét Mark Cavendish in de rangen - te laat zouden komen want veel lijn zat er niet in het achtervolgingswerk.

De verrassende ritwinnaar, die zijn succes zelf amper kon vatten, is meteen ook de eerste leider in de Britse rittenkoers. Ook Greg Van Avermaet (BMC) is overigens van de partij in de Tour de Yorkshire, hij finishte vandaag als 29ste. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties