Niet langer in de schaduw van Chris Froome: "Ik voel me vrij, Ik heb nu de kans om te doen wat ik wil"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Niet langer in de schaduw van Chris Froome: "Ik voel me vrij, Ik heb nu de kans om te doen wat ik wil"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig seizoen moest hij zich in de Tour nog wegcijferen voor Chris Froome, maar straks mag Mikel Landa volledig zijn eigen kans gaan in 'La Grande Boucle'. En dat geeft de gevleugelde Spanjaard een geweldig gevoel.

Berggeit Landa eindigde vorig jaar vierde in de Ronde van Frankrijk, maar iedereen zag dat de luxeknecht in staat was om zelf een gooi te doen naar minstens het podium. Movistar bevrijdde de Sky-man uit zijn gouden kooitje, straks mag hij in de Tour uitpakken. Al is er natuurlijk wel nog ene Nairo Quintana. En wat met Alejandro Valverde? 

"Ik denk dat we moeten afwachten tot na de kasseienrit. Dan pas kunnen we een eerste balans opmaken en kijken hoe de kaarten geschud zijn. We zullen dan zien wat de onderlinge verhoudingen zijn. Vervolgens is het aan ons om dat voordeel van drie kopmannen uit te buiten", klinkt het bij Global Cycling Network.

De 28-jarige Landa voelt zich naar eigen zeggen bevrijd, ondanks het feit dat er ook bij Movistar meerdere haantjes op het erf zijn: "Ik voel mij vrij. Ik heb nu de kans en de mogelijkheden om te doen wat ik wil én wat ik nodig heb."


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties