Onze favorieten voor de puntentrui in de Giro: wordt ploegmaat van Fernando Gaviria zijn opvolger?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Onze favorieten voor de puntentrui in de Giro: wordt ploegmaat van Fernando Gaviria zijn opvolger?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Italië gaat vrijdag van start met een tijdrit in Jeruzalem. Wij overlopen alvast de favorieten voor de vier klassementen. Als tweede komt de paarse puntentrui aan bod.

De puntentrui is natuurlijk iets voor de snellere jongens in het peloton. Al is er wel een verschil qua punten afhankelijk van de rit. Een vlakke rit levert 50 punten op, een heuvelachtige rit 25 punten, terwijl de bergritten slechts 15 punten oplevert voor de winnaar. En natuurlijk zijn er ook tussensprints waar de renners punten kunnen sprokkelen. 

Vorig jaar mocht Fernando Gaviria na zijn vierklapper in Milaan met de paarse puntentrui pronken. Hij bleef onze landgenoot Jasper Stuyven en Sam Bennett voor in de eindstand. Dit jaar zou het wel eens goed kunnen zijn dat opnieuw een renner van Quick-Step Floors de puntentrui mee naar huis neemt.

Elia Viviani is namelijk één van de snelste - misschien wel de snelste - jongens in het Giro-peloton. De olympische kampioen op de baan verteerde zijn transfer van Team Sky prima en mocht dit seizoen al 6x het zegegebaar maken. 

De concurrentie komt ongetwijfeld opnieuw van Sam Bennett, vorig jaar dus 3e in de eindstand van de puntentrui en in de sprints het speerpunt van BORA-hansgrohe. De Italianen zelf hebben heel wat kandidaten uit eigen land om in aanmerking te komen voor de paarse trui: Andrea Guardini, Sacha Modolo, Niccolo Bonifazio, de jonge Jakub Mareczko, Franceso Gavazzi en Manuel Belletti. 

Bij de Belgen ligt de hoop op Jens Debusschere. Intriensiek is hij de snelste landgenoot, waardoor top 10 in enkele ritten en een mooie einduitslag in de puntentrui zeker tot de mogelijkheden moeten behoren. De Nederlanders rekenen dan weer op Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo). 

De favorieten van Wielerkrant.be voor de puntentrui:

**** Elia Viviani
*** Sam Bennett - Sacha Modolo 
** Andrea Guardini - Danny van Poppel - Manuel Belletti
* Jakub Mareczko - Niccolo Bonifazio - Jens Debusschere - Francesco Gavazzi 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties