Opengebloeid bij Quick-Step, nu Giro-kopman in buitenlandse loondienst

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Opengebloeid bij Quick-Step, nu Giro-kopman in buitenlandse loondienst

Bij Trek-Segafredo zijn alle ogen gericht op Gianluca Brambilla. De kleine springveer wil in eigen land schitteren in de Giro. De 30-jarige Italiaan zou na drie weken maar wat graag in de top-10 prijken. En een ritje mag er natuurlijk altijd bij.

Twee jaar geleden mocht Brambilla in het shirt van Quick-Step al eens de zoete smaakt van etappeglorie proeven. De roze trui, die hij twee dagen mocht dragen, was toen de kers op de al smakelijke slagroomtaart. Anno 2018 is het echter maar zeer de vraag of de conditie van de explosieve thuisrijder wel goed genoeg is. Hij heeft immers zijn portie miserie achter de rug. 

Longontsteking

"Het voelt wat raar aan om naar de Giro af te zakken met zo weinig koersdagen in de benen. Na de Ronde van Abu Dhabi werd ik ziek, door longontsteking stond ik meteen 20 dagen opzij", klonk het op het persmoment van zijn team Trek. "Vervolgens trok ik twee weken op hoogtestage en reed ik de Ronde van Kroatië. Een zware en rappe koers, qua voorbereiding ideaal, denk ik."

Gianluca Brambilla bakent zijn doelen duidelijk af: "In het verleden verkoos ik een ritzege boven een twaalfde of dertiende plek in de eindstand, maar nu start ik met de blik gericht op een top-10. Als dat niet zou lukken, kan ik nog altijd mikken op een ritzege." El als hij het niet doet, is er altijd nog die sterke Colombiaan Jarlinson Pantano. Dat noemen ze dan twee ijzers in het vuur hebben. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 

Nieuwste reacties