Rob Peeters blikt terug op mooiste moment uit veldritcarrière: "Ik vond het eigenlijk al super dat ik geselecteerd was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Rob Peeters blikt terug op mooiste moment uit veldritcarrière: "Ik vond het eigenlijk al super dat ik geselecteerd was"

Rob Peeters zette ruim twee maanden geleden op 32-jarige leeftijd vroegtijdig een punt achter zijn carrière. De voormalige crosser uit Mol had geen zin meer om aan te modderen. Zijn mooiste seizoen kende hij ongetwijfeld in 2011-2012.

Peeters verbaasde toen vriend en vijand op het BK én WK. In Hooglede-Gits werd Peeters derde op het BK na Sven Nys en Niels Albert, maar enkele weken later volgde het mooiste moment: zilver op het WK in Koksijde. 

BK in Hooglede-Gits

"Die bronzen plak op het BK in Hooglede-Gits, dat kon ik nog verwachten", vertelt Peeters in gesprek met Wielerkrant.be. "Dat was een wedstrijd die me heel goed lag. Het parcours van het BK lag toen enorm zwaar, met veel loopwerk."

"Dat seizoen heb ik 10 tot 15 keer op het podium gestaan, waardoor ik met heel wat vertrouwen naar het BK afzakte. Dankzij die bronzen plak in Hooglede-Gits heb ik ook mijn selectie voor het WK verdiend."

"Zelf had ik als doel de top acht vooropgesteld"

"Dat was iets waar iedereen zo hard naar uitkeek. Het WK in eigen land: iedereen sprak erover. Ik vond het al super dat ik geselecteerd werd door de bondscoach. Zelf had ik als doel de top acht vooropgesteld."

Zilver

Maar het werd dus veel meer dan een achtste plek. Peeters werd knap tweede. "We zijn met de hele Belgische selectie weggereden. Ik wist vanaf toen dat de top acht er inzat en vanaf toen kreeg ik een vrij gevoel om te koersen. Het was ongetwijfeld het mooiste moment uit mijn carrière", besluit Peeters. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties