Tim Wellens heeft duidelijk afgebakend doel in Giro: "Al is dat niet zo makkelijk als je zou denken"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Tim Wellens heeft duidelijk afgebakend doel in Giro: "Al is dat niet zo makkelijk als je zou denken"
Foto: © photonews

Voor een Belgische ritzege in de Giro wordt er natuurlijk naar iemand als Tim Wellens gekeken. In 2016 pikte hij in de laars al eens zijn ritje mee, een kunstje dat hij dit jaar maar wat graag wil overdoen.

Voor Truienaar Wellens lijkt de Giro wel een tweejaarlijkse aangelegenheid. In 2014 stond hij voor het eerst aan de start van de eerste grote ronde van het wielerseizoen, twee jaar later opnieuw en nu in 2018 waagt hij opnieuw zijn kans. En hij ziet het zitten: "Tot nog toe is mijn seizoen prima verlopen dus ik sta hier zonder veel druk aan de start. Desalniettemin wil ik er hier het beste van maken."

Kansen genoeg

En het beste, dat is een dagsucces: "Dan spreken we effectief over een ritzege, al is dat niet zo makkelijk als je zou denken", vertelt Wellens aan Sporza. "Aan kansen voor de aanvallers geen gebrek. In 2016 lag ik met Sean De Bie op de kamer en die had een volledige planning opgesteld voor elke etappe. Misschien moet ik hem eens bellen."

Al weet de 26-jarige heuvelspecialist van Lotto Fix ALL zo ook wel wat hij moet doen. "Het verschil met twee jaar geleden is dat ik niet per se moet inzetten op een ontsnapping. Het nadeel is dan weer dat er meer naar mij zal worden gekeken als ik wél meeschuif in een vlucht", ziet de Limburger een addertje onder het gras. 


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties