Twee Belgen willen Israëlische ploeg - deels in eigen land - naar Girosucces stuwen: "Winnen mag, maar hoeft niet per se"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Twee Belgen willen Israëlische ploeg - deels in eigen land - naar Girosucces stuwen: "Winnen mag, maar hoeft niet per se"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat de Ronde van Italië start in Israël zal één ploeg al zeker een serieuze boost geven: Israel Cycling Academy. Het team van Ben Hermans zou maar wat graag een ritje winnen, maar dat is zeker geen must.

Dat benadrukt die andere landgenoot binnen het exotische team, ploegleider Eric Van Lancker in Het Laatste Nieuws: "'Winnen mag, maar hoeft niet per se. Zolang iedereen maar zijn job doet en uitvoert wat van hem wordt gevraagd'. Dát heb ik in mijn leven nog maar zelden gehoord." 

En toch zou scoren leuk zijn, al zeker met Ben Hermans: "Hij krijgt nu de kans die hij bij BMC nooit 100% gekregen heeft, maar op z'n 30ste wel verdient." En hoe ziet onze koersende landgenoot het zelf? "Mijn voorjaarsprogramma werd afgestemd op deze Giro. Geen Ardennenklassiekers om hier zo fatsoenlijk mogelijk aan de start te staan", klinkt het.

"Er is geen extreme druk van de ploeg uit. Goed meedoen en in beeld rijden, dat is het motto. Een mooi eindklassement wordt niet meteen gevraagd." We zijn benieuwd hoe die rustige en stressloze aanpak uitdraait... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties