Van Avermaet reageert op (voorjaars)kritiek: "Ik lees ook de kranten, sommige dingen waren gewoon niet juist"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
Van Avermaet reageert op (voorjaars)kritiek: "Ik lees ook de kranten, sommige dingen waren gewoon niet juist"
Foto: © photonews

Zijn boerenjaar 2017 dunnetjes overdoen, bleek afgelopen voorjaar niet mogelijk voor Greg Van Avermaet. Onze 32-jarige landgenoot was wel overal op de afspraak, maar dat extraatje ontbrak om opnieuw een grote vis te vangen. En dus kwam er kritiek.

En daar heeft GVA toch wel wat over te zeggen: "Ik ben niet gefrustreerd achtergebleven. Let op, het is frustrerend als je het gevoel hebt dat er meer inzit, zoals in Gent-Wevelgem of de Amstel Gold Race, maar ik had op voorhand voor mijzelf uitgemaakt dat het dit jaar nooit hetzelfde kon zijn als vorig seizoen."

Allerlei vragen

Maar het grote publiek verwachtte natuurlijk wel weer zo'n verbluffende bloedvorm: "Ik voelde wel dat de verwachtingen hoger liggen. De mensen verwachtten bijvoorbeeld dat ik zomaar de Strade Bianche ging winnen. Ik was daar niet goed, meteen ook de enige keer dit voorjaar. Er werden toen meteen allerlei vragen gesteld. Was ik wel goed bezig? Klopte mijn programma wel? Was mijn vorm goed genoeg?" 

Niet leuk natuurlijk: "Ik kan gerust tegen kritiek, maar die moet wel gefundeerd zijn. Ik lees ook de kranten hé, sommige dingen waren gewoon niet juist", luidt het in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties