Landgenoot klopt topsprinters, enkel Greipel is sneller: "Twee weken geleden niet voor niks tussen mijn kader gehangen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Landgenoot klopt topsprinters, enkel Greipel is sneller: "Twee weken geleden niet voor niks tussen mijn kader gehangen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is dan wel geen WorldTour-rittenkoers, maar in de Vierdaagse van Duinkerke tweede worden na winnaar André Greipel en voor Bryan Coquard, dat is straf. Timothy Dupont was ei zo na bij zijn eerste zege van het seizoen.

Na een straffe sprint moest Dupont alleen de Gorilla voor zich dulden. "Natuurlijk was ik ontgoocheld vlak na de meet", zegt hij. "Ik was zo dichtbij een eerste seizoenszege. Tweede worden is altijd balen. Maar als je ziet tussen welke grote namen ik deze sprint aflever, moet ik heel content zijn. Ik kwam nog opzetten tegen iemand als Greipel, dat is niet min hé. Met ook Coquard, Bouhanni en Sarreau zijn hier heel wat sterke spurters paraat."

Bij Wanty-Groupe Gobert stond alles in het teken van Dupont. "Ik heb een heel sterke ploeg achter mij staan. Ze leverden een perfecte lead-out, vanop 3 kilometer van de finish tot op 600 meter van de streep. Dan koos ik het wiel van Coquard, maar plots kwakte Greipel zich er nog tussen. Greipel ging aan langs links. Ik dacht even dat hij zou ingesloten raken en ging langs rechts aan. Uiteindelijk kon ik Greipel net niet meer pakken."

Nieuwe kans op donderdag

Donderdag dan maar een nieuwe kans? "Morgen wacht een spurt bergop. Zo een aankomst moet me liggen. Ik heb niet voor niks tussen mijn kader gehangen op die cols van de Ronde van Romandië twee weken geleden. Tegenover Zwitserland zijn het hier in Duinkerke allemaal platte bergen. Ik wist dat ik die ronde nodig had om hier en de komende weken in topvorm te zijn", besluit de sprinter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties