Deze vrouw moet er bij Tom Dumoulin voor zorgen dat er geen nieuw 'poepincident' plaatsvindt

Redactie
| 0 reacties
Deze vrouw moet er bij Tom Dumoulin voor zorgen dat er geen nieuw 'poepincident' plaatsvindt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iedereen kan zich het beeld van de 16e etappe in de Giro van vorig jaar nog goed bovenhalen. Tom Dumoulin kon zich echt niet meer inhouden en moest van de fiets om zijn behoefte te doen. Bij Team Sunweb hebben ze alvast iemand ingezet om dat niet nog eens te laten gebeuren.

Team Sunweb heeft samen met voedingsexpert Titia van der Stelt een voedingsprogramma opgesteld om het incident van vorig jaar niet te herhalen. Dumoulin speelde er vorig jaar bijna zijn eindzege mee kwijt in de koninginnenrit. 

"De grootste verandering, en daar zijn we vorig jaar al mee bezig geweest, is in de koers exact de voeding af te stemmen op de etappe", legt van der Stelt uit bij de NOS. "We proberen zo goed mogelijk te kijken naar wat voor soort etappe het is. Wat is mogelijk het verbruik en hoe kunnen we het beste berekenen wat iemand nodig heeft op die dag?"

Pasta als ontbijt

Dumoulin krijgt vooral veel last van zijn darmen op hoogte. Voor de bergrit van zondag kreeg hij als ontbijt pasta, twee eitjes en een klein beetje witbrood met jam en honing. Voor de rit zijn er nog enkele repen, tijdens de etappe zelf zijn het gelletjes en sportdrank die Dumoulin inneemt. 

Bij Sunweb proberen ze dus niks aan het toeval over te laten. "We hebben de belangrijke etappes, de ritten waar het spannend wordt qua resultaat maar ook wat betreft de hoogte, al gemarkeerd. We hebben extra ingezoomd op die ritten om te zien wat we eraan kunnen doen", besluit van der Stelt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties