"Laat hem maar bang zijn, dat is ook logisch"
Redactie
| 0 reacties

Tom Dumoulin weet dat hij veel tijd kan terugpakken op Simon Yates in de tijdrit

"Laat hem maar bang zijn, dat is ook logisch"
Foto: © photonews

De Nederlander Tom Dumoulin telt momenteel 38 seconden achterstand op roze trui Simon Yates. De Sunweb-kopman hoopt vooral in de tijdrit nog tijd goed te maken.

Dumoulin begon na de openingstijdrit met een bonus op de andere favorieten aan de Giro, maar ondertussen hebben Simon Yates en Esteban Chaves van Mitchelton-Scott al tijd gepakt op de Nederlander. "38 seconden is een eerlijke weerspiegelingen van de verhoudingen op dit moment", zegt Dumoulin bij Sporza

In de bergen is Yates voorlopig sterker, maar de jonge Brit is bang om tijd te verliezen in de tijdrit. "Laat hem maar bang zijn, dat is ook logisch. Normaal gezien zal ik tijd op hem pakken in de tijdrit. Op voorhand denk ik niet hoeveel tijd dat kan zijn. Ik wil ook geen tussentijden. Ik ga gewoon rijden en zie het wel aan de finish."

Zoncolan

"Het is de taak van Yates om nog meer tijd op mij te pakken in de bergen. Ik hoop natuurlijk dat hij daar niet in zal slagen. Maar ik verwacht dat Mitchelton er een zware Zoncolan van wil maken. Daar bereid ik mij op voor", besluit de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties