? Nu ook de eerste schwalbe ooit in het wielrennen opgedoken...
Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 5 reacties
? Nu ook de eerste schwalbe ooit in het wielrennen opgedoken...
Foto: © photonews

De eerste duik in het wielrennen is een feit! Na tal van schwalbes in het voetbal, gaat nu ook de wielersport voor de bijl. Eergisteren, in de openingsetappe van de Ronde van Noorwegen besloot een renner van de Poolse formatie CCC tegen het asfalt te gaan, zonder dat hij bij de crash betrokken was!

Op Twitter is een filmpje trending waarin te zien valt hoe een renner van de Poolse formatie CCC-Sprandi Polkowice tegen de vlakte gaat, na een valpartij in het peloton. Niks speciaals, hoor ik u denken. Inderdaad, ware het niet dat de renner in kwestie, Pawel Bernas, daarbij een knap staaltje kunstduiken tentoon spreidt.

Betrapt op beeld

Beelden van het incident tonen hoe een aantal renners neergaat bij een bocht naar rechts. Het merendeel van het peloton slaagt er evenwel in een crash te vermijden. Helaas voor Bernas is op die beelden ook te zien hoe hij rustig van zijn fiets stapt, die neerlegt en op het wegdek gaat zitten om te simuleren dat hij ook bij de val betrokken is. Helaas voor de ongelukkige Pool capteerde de Noorse tv ook zijn markante actie.

Excuses

Na de virale video excuseerde de Pool zich bij zijn ploeg en supporters. Hij riep daarbij verzachtende omstandigheden in. De Pool had er tijdens de rit al een vermoeiende ontsnapping op zitten en zei dat hij op die manier hoopte in dezelfde tijd geplaatst te worden als het peloton (zoals gebruikelijk is bij een val in de laatste 3 km, red.).

"Het spijt me voor wat er gebeurd is. Het ziet er echt belachelijk uit," gaf Bernas al toe. "Ik kon niet nuchter meer nadenken. Mijn hartslag zat boven de 190 slagen per minuut, maar dat is geen excuus. Ik panikeerde en had schrik om tijd te verliezen." 

Bekijk hier nog eens de merkwaardige beelden van de valpartij:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties