Chaos bij Quick-Step, Stybar en co. reden Viviani zélf kapot

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Chaos bij Quick-Step, Stybar en co. reden Viviani zélf kapot
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op deze foto, in het begin van de Giro, ging alles nog goed met Elia Viviani, maar gisteren op het circuit van Imola ging in de gietende regen werkelijk álles mis.

Neen, de sfeer bij Quick-Step was na de etappe met aankomst op het circuit van Imola niet opperbest. Zelfs de cameraploeg van Eurosport werd wandelen gestuurd. Maar wat ging er precies mis?

“Ik weet niet hoe of waarom”, aldus ploegleider Rik Van Slycke in Het Nieuwsblad. “Maar toen het peloton bij de eerste passage op het circuit in twee stukken brak, zaten al onze mannen vooraan. Alleen Viviani zat vanachter. Die moet normaal gezien altijd bij Sabatini en Morkov zitten.”

Viviani gelost net wanneer Quick-Step tempo maakte

Dezelfde krant meldt dat de oortjes bij Quick-Step niet werkten door de zware regenval. Toen het signaal uit de volgwagen kwam om achter de koplopers aan te gaan, moest Viviani opnieuw lossen. Stybar en co. reden hun eigen sprinter dus de vernieling in. Al had Viviani wellicht sowieso niet gewonnen. "Hij is compleet onderkoeld, hij zit te rillen als een tak", gaf Van Slycke nog mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties