Chaos bij Quick-Step, Stybar en co. reden Viviani zélf kapot
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Chaos bij Quick-Step, Stybar en co. reden Viviani zélf kapot
Foto: © photonews

Op deze foto, in het begin van de Giro, ging alles nog goed met Elia Viviani, maar gisteren op het circuit van Imola ging in de gietende regen werkelijk álles mis.

Neen, de sfeer bij Quick-Step was na de etappe met aankomst op het circuit van Imola niet opperbest. Zelfs de cameraploeg van Eurosport werd wandelen gestuurd. Maar wat ging er precies mis?

“Ik weet niet hoe of waarom”, aldus ploegleider Rik Van Slycke in Het Nieuwsblad. “Maar toen het peloton bij de eerste passage op het circuit in twee stukken brak, zaten al onze mannen vooraan. Alleen Viviani zat vanachter. Die moet normaal gezien altijd bij Sabatini en Morkov zitten.”

Viviani gelost net wanneer Quick-Step tempo maakte

Dezelfde krant meldt dat de oortjes bij Quick-Step niet werkten door de zware regenval. Toen het signaal uit de volgwagen kwam om achter de koplopers aan te gaan, moest Viviani opnieuw lossen. Stybar en co. reden hun eigen sprinter dus de vernieling in. Al had Viviani wellicht sowieso niet gewonnen. "Hij is compleet onderkoeld, hij zit te rillen als een tak", gaf Van Slycke nog mee.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties