Deze topper heeft grootse plannen: "Als ik de benen heb van vandaag, val ik aan op de Zoncolan!"
Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 3 reacties

Simon Yates wil morgen in de aanval trekken.

Deze topper heeft grootse plannen: "Als ik de benen heb van vandaag, val ik aan op de Zoncolan!"
Foto: © photonews

Elia Viviani mocht vandaag weer eens de prosecco ontkurken in de Giro. Bij Quick-Step Floors moeten ze ondertussen haast in een permanente staat van delirium verkeren, nu ook de 32ste zege van het seizoen een feit is.

Ritwinnaar Viviani

"Nochtans waren de voorbije dagen niet altijd gemakkelijk", gaf dagwinnaar Viviani na de rit toe. "Dit is precies wat we nodig hebben, want de ploeg werkte vandaag voorbeeldig." Ook in het puntenklassement ziet het er steeds rooskleuriger, of beter paarser, uit voor de spurter. Hij neemt weer wat meer afstand van de Ier Bennett. "Nog maar één week te gaan!" praatte de Italiaan zichzelf moed in.

Simon Yates, een man met een plan...

Ook leider Simon Yates beleefde een zorgeloze dag in het roze: "Het was een goede, vlekkeloze etappe. In de finale is het voor mij niet altijd gemakkelijk om in het pak te blijven zitten en geen gaten te laten vallen tijdens de sprint."

Toch was de Brit al volop bezig met de koninginnenrit van morgen, met aankomst op de Zoncolan. "Het is mijn droom om solo aan te komen op de top," lachte de roze trui. "Ik ken de etappe niet, ik weet enkel dat het een mythische klim is. Ik heb vooral ook tijd nodig. Als ik de benen van vandaag heb, val ik aan. Maar ik verwacht geen grote verschillen op het einde van de rit."

In Processo alla Tappa gaf de leider ook nog even fijntjes te verstaan dat hij vooral Tom Dumoulin in de gaten zal houden. "Het is logisch dat hij mijn grootste concurrent is, met de tijdrit die er nog zit aan te komen. In functie van hoe hij die proef tegen de klok afwerkt, zullen wij onze tactiek voor de laatste week bepalen." Dat belooft nog vuurwerk de komende dagen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties