Mathieu van der Poel getuigt: "Ik was onmiddellijk verliefd!"
Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 9 reacties

Mathieu van der Poel praat over zijn liefde voor het mountainbike

Mathieu van der Poel getuigt: "Ik was onmiddellijk verliefd!"

Als de Rioja Bike Race vorige week ons iets geleerd heeft dan is het wel dat Mathieu van der Poel klaar is om zijn eerste Wereldbekerzege in het mountainbike binnen te rijven. Iets dat ook zijn sponsor Shimano niet ontgaan is. Zij interviewden de jongste van der Poel over zijn grote nieuwe liefde.

Waarom de jongste telg van het adellijke wielergeslacht precies voor de mountainbike koos, wou de sponsor graag weten. "Veldrijden en mountainbike vormen de perfecte combinatie," liet van der Poel optekenen. "Het komt bovendien goed uit omdat het ene zich in de zomer en het andere zich in de winter afspeelt en ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging voor het zomerseizoen."

Toen ik 3 jaar geleden voor het eerst op een mountainbike kroop, was ik meteen verliefd!"

"Ik had ook voor de weg kunnen kiezen, maar toen ik 3 jaar geleden in Cyprus voor het eerst op een mountainbike kroop, was ik meteen verliefd," lacht de olijke veldrijder. "Daarvoor had ik nog nooit op zo'n fiets gereden. Ik reed enkel op de weg en in het veld."

Technische vooruitgang

"Mountainbike is goed voor mijn techniek. Ik ben erg begaan met technische vooruitgang en merk dat ik op 2 jaar een enorme progressie heb geboekt," weet van der Poel. "Vandaag ben ik op een dergelijk niveau dat ik met de besten van het pak kan wedijveren. Ik ging op één jaar tijd van de 90ste naar de 8ste plaats. De renners tegen wie ik de handschoen opneem doen dit al hun hele leven. Een beetje zoals ik in de cyclocross."

Tokyo 2020

Dat van der Poel droomt van een Olympische medaille in Tokyo over twee jaar is een publiek geheim. Al beseft hij dat hij dan nog aan enkele vaardigheden moet sleutelen. "Alles kan nog beter, maar vooral in het klimmen moet ik sterker worden. Dat kan enkel door veel te trainen en wedstrijden te rijden."

Ik denk niet dat veel renners dat al gedaan hebben: in hetzelfde jaar een WB in het veldrijden én het mountainbike winnen"

"Mijn belangrijkste doel voor dit jaar is een Wereldbeker winnen," geeft Mathieu nog mee. "Ik denk niet dat veel renners dat al gedaan hebben: in hetzelfde jaar een Wereldbeker in het veldrijden én in het mountainbike winnen. Dat is mijn ambitie voor dit jaar!"

De wereld rond

Naast de technische uitdaging en leerschool, biedt het mountainbike de Europees kampioen veldrijden nog andere voordelen. "Wanneer je gaat mountainbiken heb je altijd mooie, andere routes. Dat heb je niet in het veldrijden, daar rijd je altijd dezelfde trajecten dichtbij huis. In die drie jaar dat ik mountainbike, heb ik al zo veel van de wereld gezien. Ik hou wel van dat reizen," lacht de olijke Nederbelg.

Bekijk hier het volledige interview met Mathieu van der Poel. Opgelet! Het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties