Spektakel verzekerd! Dit krijgen Keukeleire en co in de Ronde van België op hun bord
Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 2 reacties

Het parcours van de Ronde van België even onder de loep genomen

Spektakel verzekerd! Dit krijgen Keukeleire en co in de Ronde van België op hun bord
Foto: © photonews

Van 23 tot 27 mei krijgt het peloton met de Baloise Belgium Tour opnieuw een Belgische rittenkoers voor de wielen geschoven. Wij lichten de vijfdaagse race die van Buggenhout naar Tongeren voert even voor u door.

Prelude

Wiens wielerhart al sneller begint te slaan bij het lezen van dit bericht, moet zeker op 22 mei naar Buggenhout afzakken voor de ploegenpresentatie! Vanaf 18u passeren alle ploegen de revue voor een korte babbel met Michel Wuyts. Ideaal om 's anderendaags beslagen op het ijs te komen en tegen je wielervrienden te kunnen uitpakken met je encyclopedische rennerskennis.

Startschot

Op woensdag 23 mei wordt in Buggenhout ook het startschot gegeven van deze 88ste editie. Een traject van 178,8 km voert de renners opnieuw naar de startplaats. Met maar liefst vier passages over de aankomstlijn, krijgt het publiek waar voor zijn geld! Waarschijnlijk zal in Buggenhout een sprinter aan het langste eind trekken. 

Ook de tweede etappe is spek naar de bek van de snelle mannen. Na een rit van een ruime 162 km die van Lochristi naar Knokke-Heist voert, ligt de aankomst op De Wandelaar, een pittig oplopende aankomststrook op de dijk. Ideaal voor machtssprinters als Greipel en Coquard. De Fransman kent er trouwens de weg na zijn zege van vorig jaar.

De tijd tikt

Op dag drie staat er in Bornem een individuele tijdrit van 10,6 km op het menu. Hier zijn de klassementsmannen maar beter op de afspraak. Op papier hebben Simon Spilak en Jens Keukeleire in deze discipline een streepje voor op Magnus Cort Nielsen. Voor de dagzege is het uitkijken naar Lasse Norman Hanssen. Om 13u45 rolt de eerste renner er van het tijdritpodium. 

Een Ardeens slotoffensief

Op de voorlaatste dag wordt het smullen voor het publiek! De koninginnenrit trekt door het Luikse hinterland. In en om Wanze zal het eindklassement waarschijnlijk in een beslissende plooi vallen. De renners moeten er een handvol hellingen over, waarvan de Muur van Hoei ongetwijfeld het meest tot de verbeelding spreekt. Jelle Vanendert zou deze rit wel eens naar zijn hand kunnen zetten!

Op de slotdag staat het peloton nog een laatste inspanning over 157,7 km te wachten tussen Landen en Tongeren. Opgelet! Ook hier zou het klassement nog flink door elkaar geschud kunnen worden. Vorig jaar verzilverde Jens Keukeleire de eindwinst immers in de Gouden Kilometer, een sprint in drie trapjes waarbij bonificatieseconden te rapen vallen. Benieuwd of de sympathieke Bruggeling ook dit jaar aan het langste eind trekt!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties