Van Hooydonck reageert verbijsterd: "Het verhaal van Bruyneel is volledig gelogen!"
Redactie
| 3 reacties

Van Hooydonck ontkent dat hij dikke vrienden is met Johan Bruyneel

Van Hooydonck reageert verbijsterd: "Het verhaal van Bruyneel is volledig gelogen!"

Alweer opschudding in de Vlaamse wielerwereld vandaag. Bij de collega's van Sporza reageert Edwig Van Hooydonck op het verhaal dat hij en Johan Bruyneel de beste maatjes zouden zijn. "Niks van aan," klinkt het bij de tweevoudige Rondewinnaar.

Het krantenartikel dateert van enkele dagen na de Ronde. In Het Nieuwsblad verscheen toen een foto waarop beide oud-renners dikke vrienden leken. Johan Bruyneel liet in dat stuk ook weten dat hij bij de start van de Ronde in Antwerpen veel mensen die hij al lang niet meer gezien had, de hand schudde. "Edwig Van hooydonck is toen de eerste die naar me toegekomen is."

Samen op de foto

Beweringen die Van Hooydonck nu bij hoog en laag ontkracht. "Onzin," klinkt het bij de wielerkampioen van weleer. "Wat Bruyneel aan de krant zei, klopt langs geen kanten. Bij de start van de Ronde ging ik aan café Den Engel staan omdat ze daar goede Stella hebben. Toen zag ik Johan al wat onwennig rondwandelen. Niemand was in hem geïnteresseerd, ik had de indruk dat niemand iets met hem te maken wou hebben."

Het verhaal gaat nog verder. Volgens Van Hooydonck stapte Bruyneel zelf op hem af en vroeg hij na een kort gesprekje om een selfie. "Ik stemde toe, mijn vrouw was erbij en kon de foto zelf nemen. Meer is er niet gebeurd, want daarna zijn we allebei doorgegaan. Ik schrok dan ook toen ik 2 dagen later in Het Nieuwsblad de foto van mij en Bruyneel zag met een verhaal dat totaal niet klopte. Het verhaal dat Johan ophing, is volledig gelogen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties