Alweer ijzersterke Yates deelt nieuwe klap uit, situatie problematisch voor Dumoulin en Froome

Kevin Vanbuggenhout
| 19 reacties
Alweer ijzersterke Yates deelt nieuwe klap uit, situatie problematisch voor Dumoulin en Froome
Foto: © photonews

Het mag dan een knap kunsttukje geweest zijn van Froome op de Zoncolan, Simon Yates is tot dusver de man van deze Giro. De roze trui toonde zich alweer eens de beste in de rit naar Sappada en pakte opnieuw kostbare tijd op zijn concurrenten.

De vijftiende rit van Tolmezzo naar Sappada zorgde opnieuw voor vuurwerk met tal van klimmetjes en afdalingen. Een groep van 24 renners scheidde zich af en bouwde een voorsprong uit van zo'n 3 minuten. Het peloton werd volledig uiteen gereTen bij de aanval van Michael Woods. De Canadees peuzelde de vroege vluchters nagenoeg één na één op.

Enkel een vijftal renners bleven hem wel voor: Mikaël Cherel, Nico Denz, Dayer Quintana, Giovanni Visconti en Giulio Ciccone. Denz en Ciccione reden weg uit de kopgroep terwijl Aru al opnieuw moest lossen uit de groep met de roze trui. Denz reed op 18 km van de finish alleen op kop, maar voorop blijven was een utopie voor de vluchter. Froome kende ondertussen een veel mindere dag dan gisteren en was op achtervolgen aangewezen.

ROZE TRUI ONNAVOLGBAAR

Simon Yates zelf snelde op de voorlaatste klim helemaal naar voren met Lopez Moreno in zijn kielzog. Een nieuwe versnelling van de roze trui gooide ook Lopez eraf. Achter de Brit vormde zich een groepje met Pozzovivo, Pinot, Carapaz, Lopez Moreno en Dumoulin. Even moest Dumoulin zelfs lossen, maar met de aankomst in zicht kwam de Nederlander weer aansluiten.

Terwijl Yates op fenomenale wijze zijn derde ritzege pakte, verloor Dumoulin bonificaties inbegrepen 47 seconden. Zelfs met een tijdrit achter de hand, begint het ook voor de renner van Sunweb behoorlijk problematisch te worden. Froome heeft ongetwijfeld de genadeslag gekregen. De hamvraag is dus: wie kan deze Yates van de eindzege in de Giro houden?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties