Simon Yates ondanks prima uitgangspositie: "Eén ding is zeker, in de tijdrit zal hij veel tijd terugpakken op mij"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Simon Yates ondanks prima uitgangspositie: "Eén ding is zeker, in de tijdrit zal hij veel tijd terugpakken op mij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Simon Yates toonde ook op de beestachtige Monte Zoncolan dat hij die roze trui niet zomaar toevallig draagt. De Britse pocketklimmer moest maar zes seconden prijsgeven op een indrukwekkende Chris Froome. Al beseft hij dat de buit nog lang niet binnen is. Die tijdrit, weet je wel...

"Het deed echt pijn. Toen ik over de streep bolde, was ik compleet leeg. Ik heb alles gegeven, ik heb er alles aan gedaan om Froome nog te pakken, maar het is mij net niet gelukt. Maar ik ben blij met mijn prestatie en wat ik gedaan heb dus geen klachten", lachte de roze man na de aankomst. 

De wederopstanding van Froome leek hem trouwens niet al te zeer te verbazen: "Voor mij is Chris nooit uit beeld geweest. Hij stond nooit echt zó ver weg in het klassement dat je kon zeggen dat hij totaal niet meer in aanmerking kwam. Dat heb ik trouwens vanaf het begin gezegd. Nu heeft hij vertrouwen getankt voor de slotweek om het nog vaker te proberen, dus ik verwacht dat hij goed zal zijn", aldus de 25-jarige Yates bij Renaat Schotte.  

Eén zekerheid

Opvallend: de verschillen op de schrikwekkende Zoncolan bleven eerder klein, hoe komt dat? "Het is gewoon moeilijk om op deze klim het verschil te maken. Het is een bijzonder lastige col. Ik heb in ieder geval gedaan wat ik kon, ik heb alles gegeven. Toen Chris Froome ging, kon ik niet mee."

En dan is er Tom Dumoulin, die lijkt niet meer te geloven in zijn eigen zegekansen. Maar Simon Yates laat zich niet vangen: "Het gat in het klassement is niet zo groot. Wat is het verschil tussen ons, anderhalve minuut? Dat is echt niet veel. Dat ik op elke klim nog tijd zal pakken op hem? Wow, dat is wel een fors statement. Dat weet je niet, maar één ding is zeker: in de tijdrit zal hij veel tijd terugpakken op mij, met gemak 1'30". Wat niet wegneemt dat ik zal blijven proberen", aldus roze Yates.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties