Uitdager van Van Avermaet in Yorkshire heeft wel prijs in Noorwegen

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Uitdager van Van Avermaet in Yorkshire heeft wel prijs in Noorwegen
Foto: © photonews

De Ronde van Noorwegen is geëindigd met de slotetappe van Moelv naar Lillehammer. De Deen Alexander Kamp was de sterkste in de laatste rit. Eduard Prades van Euskadi-Murias, in de Tour de Yorkshire nog de grootste belager van Greg Van Avermaet, pakte de eindzege.

Het wielerpeloton kreeg op de laatste dag nog een heuvelachtig parcours voor de voeten. Een eerste kopgroep van tien werd al snel tot de orde geroepen. Na de eerste klim van de dag trokken Schultz, Saez en Dibben ten aanval.

Vele renners voelden zich geroepen om op de Noorse heuveltjes hun kans te wagen en de samenstelling voorin wijzigde constant. Met nog 35 km voor de boeg volgde een hergroepering. Leider Groenewegen volgde toen wel al op een achterstand. Er kwam een nieuwe ontsnappingspoging van een achttal renners. Die werd op de slotklim tenietgedaan.

TRIO VOORIN LOOPT UIT

Alexander Kamp (Virtu), Eduard Prades (Euskadi-Murias) en Carl Frederik Hagen (Joker-Icopal) sloegen wel een kloof. Favorieten als Edvald Boasson Hagen en Pieter Weening zetten de achtervolging in. Het trio voorin liep echter steeds verder uit. Ook een ultieme poging van Hagen om net zoals vorig jaar de Ronde van Noorwegen te winnen, draaide op niets uit.

Nadat Carl Frederik Hagen voorin de rol loste, vloerde Kamp Prades om de dagzege. De Spanjaard, die in de Tour de Yorkshire nog de voornaamste tegenstander was van Van Avermaet en daardoor als één van de kanshebbers geldde in de Ronde van Noorwegen, hield wel iedereen achter zich in het algemeeen klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties