Belgische tijdrithoop vol ambitie: "Ik ga voor de winst"
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Victor Campenaerts wil tijdrit winnen in Giro

Belgische tijdrithoop vol ambitie: "Ik ga voor de winst"
Foto: © photonews

Tom Dumoulin gaf al aan dat Victor Campenaerts zich in deze Ronde van Italië gespaard heeft met het oog op de tijdrit van dinsdag. Onze landgenoot ontkent het niet en gaat vol voor de overwinning.

"Ik denk dat ik nog heel fris ben en heb mij alle dagen gespaard", bevestigt Campenaerts die theorie bij Sporza. "Ik heb het gevoel dat ik weinig krachen heb verspeeld, terwijl Dumoulin en Dennis toch diep zijn gegaan. Sinds de start van de Giro heb ik ook al twaalf dagen op de tijdritfiets gezeten. Soms maar voor drie minuten, maar je hebt er dan toch op gezeten."

Op de openingsdag zette Campenaerts al de derde tijd neer. "Het parcours ligt me veel beter dan toen. Ik ga vol voor de winst en denk dat het mogelijk is."

HOPEN OP EERLIJKE STRIJD

Aangezien hij pas 141ste staat in het algemeen klassement, zal de Europees kampioen tijdrijden veel vroeger vertrekken dan zijn voornaamste concurrenten. In principe zal hij na zijn tijdrit in de hot seat plaatsnemen. "Als dat niet het geval is, ben ik waarschijnlijk twee keer lek gereden. Hopelijk is het een eerlijke strijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties