Ploegmaat van Nibali grijpt de macht in Japan
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Grega Bole van Bahrein-Merida is nieuwe leider in Ronde van Japan

Ploegmaat van Nibali grijpt de macht in Japan
Foto: © photonews

Vincenzo Nibali bereidt zich in Tenerife voor op de Ronde van Frankrijk en intussen doet zijn ploeg het alvast uitstekend in de Ronde van Japan. Grega Bole van Bahrein-Merida is daar de nieuwe leider. Ritwinst in de eerste rit in lijn was voor thuisrijdr Takeaki Amezawa.

In een korte etappe van 105 km moesten de renners 1800 hoogtemeters afleggen. Vier vluchters reden al in de eerste kilometers weg uit het peloton. Yasuhara, Brown, Kusaba en Kimura kregen later ook nog het gezelschap van Dylan Sunderland en Simon Pellaud.

VLUCHTER BLIJFT PELOTON NIPT VOOR

Laatsgenoemde ging er uiteindelijk alleen van door, maar op 15 km van de finish was er een hergroepering. Een nieuwe kopgroep van negen vormde zich en al snel ging één van de vluchters, Amezawa, er alleen van door. De andere acht werden gegrepen, maar Amezawa bleef nipt uit de greep van het peloton.

Bole sprintte naar de tweede plaats. Daardoor neemt de renner van Bahrein-Merida de leiderstrui over van proloogwinnaar Bibby. Bole telt in het algemeen klassement wel slechts één seconde voorsprong op de Italiaan Canola.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties