Waarschuwing voor de roze trui: "Yates kan op een dag ook zelf in de problemen komen in de bergen"
Redactie
| 11 reacties

Guido Bontempi weet dat de tijdrit een erg belangrijke waardemeter wordt voor Simon Yates in de Giro

Waarschuwing voor de roze trui: "Yates kan op een dag ook zelf in de problemen komen in de bergen"
Foto: © photonews

Simon Yates is momenteel de Giro volledig naar zijn hand aan het zetten. Al is het natuurlijk nog koffiedik kijken met de tijdrit van dinsdag in het achterhoofd. Ex-winnaar van de E3 en Gent-Wevelgem Guido Bontempi waarschuwt de roze trui alvast.

"Ik kan me niet herinneren dat ik een roze trui al zo vaak heb zien aanvallen in de Giro", vertelt Bontempi, tegenwoordig security motard in de Giro, bij Sporza. "Een type zoals Indurain indertijd wachtte en wachtte, omdat hij de Giro naar zijn hand kon zetten in de tijdritten."

Tijdrit

Dinsdag kan Dumoulin echter een uitstekende zaak doen in de tijdrit. "Yates is natuurlijk bang voor de tijdrit dinsdag. Die tijdrit is volgens mij een heel belangrijke maatstaf voor de klassementsmannen. Als de grote tenoren daar meer tijd verliezen dan verwacht, dan kruipt dat in hun hoofd. Dinsdagavond kunnen we al betere conclusies trekken."

Al resten er de jonge Brit ook nog drie bergetappes. Daar kan hij tijd terugpakken. "Dat zal dan vooral zaterdag zijn, want de rit naar Cervinia is de zwaarste van allemaal", klinkt het. "De derde week moet nog beginnen. Yates kan op een dag ook zelf in de problemen komen in de bergen", weet Bontempi. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties