Wat een helse tocht beleefde renner van LottoNL op Zoncolan!
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

De Zoncolan betekende voor George Bennett door kettingproblemen een eenzame rit

Wat een helse tocht beleefde renner van LottoNL op Zoncolan!

De beklimming van de Zoncolan zal achteraf zeker als één van dè momenten van deze Giro beschouwd worden. George Bennett van Lotto NL Jumbo beleefde er echter weinig plezier aan. Door kettingproblemen kwam de Nieuw-Zeelander pal op de klim stil te staan.

Nog voor de echte strijd op de befaamde berg losbrak, moest Bennett gefrustreerd van zijn fiets stappen. De motor met de reservefiets zat dan ook nog eens ver achter hem. Gelukkig schoot zijn ploegmaat Robert Gesink hem wel te hulp.Dit alles blijkt uit een filmpje van de ploeg.

NOG TWAALFDE BINNEN DE TWEE MINUTEN

Frustrerend was ook dat Bennett best wel snel de berg opreed. Uiteindelijk eindigde hij als twaalfde op een kleine twee minuten van ritwinnaar Chris Froome. Terwijl er toch heel wat tijd verloren was gegaan.

"Je kan niet teruggaan en veranderen wat onderaan de klim gebeurde. Het waren veertig eenzame minuten op de Zoncolan. Het had een goede dag kunnen zijn, maar dat was het niet. Je geraakt dan gefrustreerd. Je begeeft je in een vreemde mentale staat. Het is belangrijk om positief te blijven", oordeelt Bennett.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties