Belgische ploegen nog niet aan het feest in Hammer Series, renner die geklopt werd door Lambrecht doet het wel uitstekend
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Michael Albasini en Mitchelton-Scott gaan aan leiding in Hammer Series en houden Lotto en Quick-Step op afstand

Belgische ploegen nog niet aan het feest in Hammer Series, renner die geklopt werd door Lambrecht doet het wel uitstekend

Vrijdag is in het Noorse Stavanger de eerste fase van de Hammer Series op gang geschoten. Op de eerste dag stond de klimrit op het programma. Mitchelton-Scott gaat aan de leiding na een sterke prestatie van Michael Albasini.

Onlangs moest de Zwitser op de slotdag van de Ronde van de Fjorden in een sprint bergop het nog afleggen tegen de Belgische neoprof Bjorg Lambrecht. Albasini pakte toen wel nog de eindzege en ook in de klimrit van de Hammer Series was er een uitblinkersrol voor hem weggelegd. Net als voor zijn Australische ploegmaat Michael Hamilton.

Mitchelton-Scott leidt dus logischerwijs na dag één. Het wordt op de voet gevolgd door twee Nederlandse ploegen, Sunweb en LottoNL. De Belgische teams bevinden zich iets verderop. Zij konden niet meestrijden voor de zege. Quick-Step eindigde op de vijfde plek, Lotto-Soudal werd zevende. De driedaagse in Noorwegen wordt besloten met een sprintersrit en een ploegenachtervolging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties