Euforie troef bij Lotto: twee renners verdelen dagzege en klassement in Belgium Tour
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jelle Keukeleire stevent af op eindzege in Belgium Tour terwijl Vanendert de rit pakt

Euforie troef bij Lotto: twee renners verdelen dagzege en klassement in Belgium Tour
Foto: © photonews

Jelle Vanendert en Jens Keukeleire hebben Lotto al een feestje bezorgd, daags voor het einde van de Ronde van België. Vanendert toonde zich de beste in de ontsnapping en hield iets meer dan 15 seconden voor op enkele medevluchters. Keukeleire werd nog tweede en leidt in het klassement.

In de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour scheidde al snel een groep van zestien renners zich af. Vier anderen sloten later nog aan. Op de Muur van Hoei spatte het uiteen en bevond Keukeleire zich in de problemen. Turgis en Marchand liepen twintig seconden uit op de eerste achtervolgers. 

Marchand viel er tussenuit. Turgis kreeg voorin het gezelschap van de herstelde Keukeleire, Vanendert, Smith en Dunbar. Een achtervolgende groep met onder andere Grivko moest een kloof van 27 seconden zien te dichten. Dat zou niet meer goedkomen. Bij een aanval van Vanendert moesten de anderen passen. Vanendert zette door en reed solo naar de winst. Keukeleire sprintte nog naar de tweede plaats.

ROLLEN OMGEKEERD IN KLASSEMENT

Zo zijn de prijzen netjes verdeeld tussen de mannen van Lotto. In het klassement nemen ze de omgekeerde posities aan. Daarin prijkt Keukeleire op de eerste plek met een voorsprong van 19 seconden op Vanendert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties