Klimmer van Mitchelton-Scott eenvoudig naar ritzege, Froome wint zonder ongelukken de Giro

Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties
Klimmer van Mitchelton-Scott eenvoudig naar ritzege, Froome wint zonder ongelukken de Giro
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mikel Nieve heeft de laatste bergrit in de Ronde van Italië gewonnen. De Spanjaard was veruit de sterkste in de ontsnapping. In de achtergrond probeerde Dumoulin verschillende keren om Froome te lossen, maar de Brit kraakte niet. De kopman van Sky wint in principe morgen de Giro.

Een vlakke aanloop gevolgd door drie bergen kregen de renners nog voor de voeten. Er vormde zich een kopgroep met Brambilla, Conti, Gesink en Nieve als meest ronkende namen. Nieve was veruit de sterkste. De renner van Mitchelton-Scott kreeg de Oostenrijker Grossschartner nog achter zich aan, maar had op 15 km van de meet al een voorsprong van meer dan een minuut.

De vlucht van de dag kreeg overigens vele minuten van de klassementsmannen, die zich niet roerden om de dagzege. Nieve reed dus vrij simpel naar de overwinning. Gesink kwam nog sterk terug en ging op en over Grossschartner naar de tweede plaats.

FROOME DICHT ELK GAATJE

In de finale deed Tom Dumoulin een ultieme gooi naar de eindzege. De man van Sunweb had nog verschillende versnellingen in huis. Froome reed elke keer weer het gaatje dicht. Bij een counter van Froome had Dumoulin ook wel begrepen dat het niets zou worden. De Nederlander keerde wel nog moedig terug op zich op kop te zetten voor zijn meesterknecht Oomen. Die bleef in het algemeen klassement evenwel negende.

Eén van de favorieten zakte wel nog compleet door het ijs. Pinot had op meer dan 40 km van de streep al gelost. Kende Yates gisteren zijn zwanenzang, dan was het vandaag de beurt aan Pinot. Zo ging het om de derde plek tussen Moreno Lopez en Carapaz. De youngster van Movistar gooide er nog een enorme versnelling tegenaan, maar Lopez hield zijn wiel. Froome wint zonder ongelukken morgen de Giro, voor Dumoulin en Lopez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties