Onze landgenoot Edward Theuns laat zich opmerken in Hammer Series maar stuit opnieuw op Australische ploeg

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Onze landgenoot Edward Theuns laat zich opmerken in Hammer Series maar stuit opnieuw op Australische ploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de tweede dag van de Hammer Series in Noorwegen waren de sprinters aan de beurt. Onze landgenoot Edward Theuns deed met zijn team Sunweb mee voor de overwinning. Uiteindelijk moesten ze voor de tweede dag op rij hun meerdere erkennen in het Australische Mitchelton-Scott.

In het sprintonderdeel moesten de renners tien lokale ronden afleggen van 9,2 km. Bij het passeren van de finishlijn waren er voor de eersten telkens punten te verdienen. Mitchelton-Scott stond na de eerste dag al aan de leiding en stuurde nu Daryl Impey op pad. Impey kreeg BMC-renner Kung in zijn wielzog, maar bezorgde zijn team toch al een pak punten. Vooral in de derde, vierde en vijfde ronde.

AANVAL HAMILTON BESLISSEND

Sunweb had zijn hoop gesteld op Bauhaus en Theuns. Onze landgenoot hield zijn ploeg lang in de wedstrijd. Toen Hamilton aanviel en in de voorlaatste ronde weer punten scoorde voor Mitchelton-Scott, was het wel duidelijk wie zou winnen. De leidersploeg sprokkelde uiteindelijk 1058 punten. Sunweb, dat dus ook op de tweede dag vrede moest nemen met een tweede plek, kwam uit op 984 punten.

Zo hebben de klimmers en de sprinters hun ding reeds kunnen doen. Zondag sluit men de Hammer Series in Stavanger af met een ploegenachtervolging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties