Opnieuw prijs voor Bahrein-Merida met Grega Bole maar Spaanse leider houdt stand in heuvelachtige rit
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Marcos Garcia blijft leider in Ronde van Japan na tweede ritzege van Grega Bole van Bahrein-Merida

Opnieuw prijs voor Bahrein-Merida met Grega Bole maar Spaanse leider houdt stand in heuvelachtige rit
Foto: © photonews

De Ronde van Japan nadert stilaan zijn conclusie. Bahrein-Merida doet het uitstekend in de rittenkoers. Het heeft in het klassement een man op de tweede plek en won met Grega Bole al twee etappes. Marcos Garcia van Kinan Cycling blijft evenwel in de leiderstrui.

De kans is groot dat de Spanjaard zich straks tot eindwinnaar kan kronen. Op de laatste dag staat immers een vlakke etappe van en naar Tokyo op het programma. De heuvelachtige rit op de voorlaatste dag was de grootste kans om nog één en ander te veranderen in het klassement.

Dat hadden Félix Baron (Team Illuminate), Grega Bole (Bahrein-Merida) en Chris Harper (Bennelong SwissWellness) goed begrepen. Dit drietal kwam het sterkst uit de verf in de etappe van 122 km in en rond Izu. De drie konden er sprinten om de zege. Bole haalde na zijn eerdere zege in Inabe opnieuw de winst binnen, voor Harper en Baron.

GARCIA BEHOUDT VOORSPRONG

De meeste favorieten zaten in de achtervolgende groep, die finishte op 1 minuut en 18 seconden. Garcia behoudt zo een voorsprong van 35 seconden op Pernsteiner (Bahrein-Merida) en 53 seconden op Lebas (Kinan-Cycling). Harper springt in het algemeen klassement van de negende naar de vierde plek. Bole duikt in de stand de top vijf binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties