Ploegmaat van Jelle Vanendert hoeft hem niet te vrezen: "Ben de laatste die hem gaat aanvallen"
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lotto-renner Jelle Vanendert is niet van plan om de leidersplaats van ploegmaat Jens Keukeleire aan te vallen

Ploegmaat van Jelle Vanendert hoeft hem niet te vrezen: "Ben de laatste die hem gaat aanvallen"
Foto: © photonews

Jelle Vanendert zette de puntjes op de i tijdens de koninginnenrit van de Ronde van België. De renner van Lotto geniet vooral van zijn ritzege. Ambities voor het eindklassement heeft hij ondanks zijn huidige tweede plaats niet. Leider is dan ook zijn ploegmaat Jens Keukeleire.

In de stand heeft Keukeleire negentien tellen voor op Vanendert. "Ik ben de laatste die hem gaat aanvallen", stelt Vanendert de eindwinnaar van vorig jaar gerust. Op de Muur van Hoei had Keukeleire overigens wel een moeilijk moment. "Hij is daarvan nog kunnen herstellen. Ik wist dat de laatste twee hellingen, minder steil en op de grote versnelling, hem beter zouden liggen."

Vanendert kwam zelf trouwens ook eerder traag op gang in de vierde etappe. "Ik had het in het begin vrij lastig. Het gebeurt wel vaker dat ik het in het begin een beetje moeilijk heb. Met deze warmte en dit parcours was het krachten sparen voor de finale. Daarin zaten we dan met twee en dat hebben we goed kunnen uitspelen."

EVEN MOEILIJK DAN IN DE TOUR

Ongetwijfeld zal Vanendert de overwinning koesteren, want een veelwinnaar is hij nu ook niet. "Ik heb nu twee mooie overwinningen. Het is voor mij even moeilijk om een Rit in de Ronde van België te winnen dan een klassieker of een rit in de Tour. Als je geen sprint hebt, moet je altijd alleen aankomen. Dat is in het hedendaagse wielrennen heel moeilijk. Als ik zoals nu af en toe eens kan uitpakken, is het goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties