Verwijzing naar Landis geen kritiek op Froome: "Felicitaties voor uitzonderlijke prestatie"
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

George Bennett beweert dat verwijzing naar Floyd Landis geen kritiek is op Chris Froome

Verwijzing naar Landis geen kritiek op Froome: "Felicitaties voor uitzonderlijke prestatie"
Foto: © photonews

Zowat iedereen in de wielerwereld heeft de mond vol over de aanval van Chris Froome op weg naar Bardonecchia. Zo ook George Bennett van LottoNL. De Nieuw-Zeelander verwees naar Floyd Landis nadat hij hoorde dat Froome was weggebleven, maar kwam nadien toch met oprechte felicitaties.

George Bennett kon zijn oren niet geloven toen hij vernam dat Froome de etappe had gewonnen. "Is Froome weggebleven? Tachtig kilometer lang? Jezus, hij deed een Landis!". Het was al lacherig bedoeld, maar Bennett is niet de enige die de vergelijking trok met Landis. De Amerikaan won in de Tour van 2006 op Morzine nadat hij quasi van bij de start had aangevallen. Landis won dat jaar ook de Ronde van Frankrijk, maar moest die zege inleveren vanwege zijn dopinggebruik.

Bennett en zijn team kwamen nadien nog met een statement waarin ze wel degelijk hun welgemeende felicitaties overmaakten aan Froome en Sky. "Om misverstanden te vermijden: dit was geen insinuatie, maar een manier om de bewondering voor een uitzonderlijke prestatie. Feliciaties aan Chris Froome en Team Sky."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties