Oliver Naesen knap vierde in groepssprint, Duitser van Bohra is het snelst

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Oliver Naesen knap vierde in groepssprint, Duitser van Bohra is het snelst
Foto: © photonews

Zoals verwacht is ook de tweede etappe van de Dauphiné beslecht in een groepssprint. Pascal Ackermann van Bohra-Hansgrohe was deze keer de snelste en hield Boasson Hagen en Daryl Impey af. Met Naesen en Keukeleire zaten er weer twee Belgen in de top tien. Leider Kwiatkowski maakte een lelijke smak.

Onze landgenoot Frederik Backaert zat in de vlucht van de dag met Stalnov, Duchesne en Périchon. Helaas kon de renner van Wanty Groupe-Gobert het tempo van de anderen niet blijven volgen. Onder impuls van de mannen van Lotto-Soudal ging het in het peloton hard op de Col du Fût Arenas. Verschillende snelle mannen werden zo overboord gegoooid. Coquard, Teunissen en Jakobsen mochten de ritzege vergeten.

Stalnov hield het voorin het langst vol en koos in de finale het hazenpad. Achter hem trachtte een bedrijvige Herrada met enkele metgezellen de leider in de koers in het vizier te krijgen. Zij kregen op hun beurt echter niet veel vrijheid van het peloton.

DAPPERE STALNOV

De dappere poging van Stalnov duurde tot bij het ingaan van de laatste kilometer. Op dat moment was leider Kwiatkowski al tegen de vlakte gegaan. De Pool van Sky kroop toch weer moeizaam op de fiets. Intussen zetten de anderen alles op de sprint.

Naesen zette knap aan, maar werd nog geremonteerd. Ackermann pakte uit met de perfecte timing. Impey pakte wel nog bonificatieseconden en neemt zo de leiderstrui over van Kwiatkowski. Keukeleire eindigde op plek vijf in de daguitslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties