Ook UCI beseft dat Froome beter niet start in Ronde van Frankrijk
Kevin Vanbuggenhout
| 24 reacties

UCI-voorzitter David Lappartient heeft liever dat Chris Froome niet start in de Tour

Ook UCI beseft dat Froome beter niet start in Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

De UCI heeft de laatste tijd al wat over zich heen gekregen. Velen vragen zich af of de instantie nu echt niet sneller kan handelen in de zaak-Froome. Aan het hoofd van de UCI staat David Lappartient. Ook de Fransman beseft dat het beter zou zijn als Froome niet van start gaat in de Tour.

Daarmee doelt Lappartient niet op een eventuele beslissing van de UCI. Als Froome niet start zou die beslissing van hemzelf moeten komen. "Het is altijd al mijn mening geweest dat het beste zou zijn als hij geen competie rijdt. Dan kunnen de zaken wat kalmeren en kan hij zich focussen op zijn verdediging. Hij beslist echter om te koersen. We respecteren zijn recht", zegt Lappartient in Le Parisien.

COMPLEXERE ZAAK

De Fransman is zich bewust van de kritiek op de UCI. "Het is voor de mensen moeilijk om te begrijpen. Ze vragen zich af: wat zijn ze daar aan het doen bij de UCI? Ze spreken zich niet uit over de zaak en er is al zoveel tijd gepasseerd. Klopt, maar dit is een veel complexere zaak dan we ooit gezien hebben."

Heel optimistisch klinkt Lappartient niet. "Het was mijn wens dat er een uitspraak zou volgen voor de start van de Giro. Dat is niet gebeurd. Ik zou nu graag hebben dat het duidelijk is voor de start van de Tour. Je moet realistisch zijn. Ik denk niet dat dit zal gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties