Peter Sagan wil jongeren nog meer aanzetten tot wielrennen

Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties
Peter Sagan wil jongeren nog meer aanzetten tot wielrennen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan is vanaf komend weekend te bewonderen in de Ronde van Zwitserland. De Slowaak ligt niet enkel wakker van zijn eigen prestaties. Hij wil ook iets doen voor de jongeren in eigen land en tracht diegenen met interesse voor de fiets zoveel mogelijk middelen aan te reiken.

Sagan maakt zich ongetwijfeld op voor opnieuw enkele etappezeges in de Ronde van Zwitserland. Op de site van de koersorganisatie spreekt hij over de andere zaken die hem wakker houden. Zo wil hij dat de jongeren in zijn thuisland alle middelen hebben om zich te ontwikkelen. Hij heeft hiervoor een initatief op touw gezet en koppelt dit natuurlijk aan zijn favoriete sport.

KINDEREN TUSSEN TIEN EN ACHTTIEN

"In 2016 ben ik begonnen met de Peter Sagan Cycling Academy. Intussen hebben we een groep van ongeveer twintig meisjes en veertig jongens, allemaal tussen de tien en de achttien jaar. Zij trainen en koersen in dezelfde omstandigheden dan andere Continentale teams. Ik probeer deze kinderen de mogelijkheden te geven die ik niet had toen ik hun leeftijd had", verklaarde de wereldkampioen.

Hij zou graag nog meer tijd met deze kinderen doorbrengen. "Door mijn drukke schema is dat niet altijd mogelijk, maar twee weken geleden was ik in Nitra en kon ik samen met hen rijden. Het was fantastisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties