Uniek: Schaatser Swings gaat koers rijden tussen de toppers
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Uniek: Schaatser Swings gaat koers rijden tussen de toppers
Foto: © photonews

Bart Swings is van vele markten thuis, de Belg is wereldtop in het skeeleren én het schaatsen en wil daar nu ook het wielrennen aan toevoegen.

Swings gaat immers deelnemen aan het natourcriterium in Antwerpen. "Er zijn - vooral in Nederland - veel schaatsers die deelnemen aan wielerwedstrijden", aldus Swings in Het Laatste Nieuws. "Maar ik focus in de zomer op het skeeleren, waardoor het me in het verleden aan tijd ontbrak. Dit jaar kan het wel: ik werk nu toe naar het WK, daarna rest me nog een maand de tijd om te focussen op het wielrennen. Het is een droom en een eer om eens tussen de toppers te mogen rijden in competitieverband."

1.400 watt

Hij kan een aardig stukje fietsen. "Maar wat betekent dat tussen de echte beroepsrenners? Ik zal al blij zijn als ik kan volgen. Om in conditie te geraken voor mijn schaatswinter, is het belangrijk om regelmatig zes minuten in verzuring te gaan en daarbij trap ik 400 tot 500 watt. Dat is wel stevig, ja. Mijn maximale wattage? 1.300 tot 1.400 watt in de sprint. Dat is niet slecht, nee. Maar als wielrenners sprinten, hebben ze wel al tweehonderd kilometer in de benen, hé. Bovendien trap ik veel minder omwentelingen dan echte coureurs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties