Leegloop dreigt bij BMC, reden temeer voor Van Avermaet om te vertrekken?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Leegloop dreigt bij BMC, reden temeer voor Van Avermaet om te vertrekken?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van veel vreugde is er bij BMC tegenwoordig geen sprake meer. De onzekere toekomst van de ploeg weegt op iedereen. Mogelijk kiezen verschillende renners voor het hazenpad. Eén ploegmaat vertrekt al zeker en dat kan Greg Van Avermaet aanzetten om hetzelfde te doen.

Volgens Cyclingnews staat het zo goed als vast dat Rohan Dennis volgend jaar niet meer uitkomt voor BMC. De onderhandelingen tussen de tijdritspecialist en Bahrein-Merida zijn volop aan de gang. In het zog van Dennis zouden weleens meerdere renners kunnen volgen. Met name de Belgen Dylan Teuns en Greg Van Avermaet.

Van Avermaet liet recent al doorschemeren niet te kunnen blijven wachten en een interne e-mail van teammanager Ochowicz zal hem niet meteen gerustgesteld hebben. "We blijven onze inspanningen in de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor voor 2019 en daarna doortrekken", klinkt het in de mail. "Er zitten een paar goeie opties in de pijplijn, maar op dit moment heeft nog niemand zich volledig geëngageerd."

SPANNENDE WEKEN

Volgens Dries Smets, manager van Van Avermaet, lopen de contractvoorstellen van andere teams binnen en moet er op een bepaald moment wel een knoop doorgehakt worden. "De timing zal ongeveer gelijklopen met onze definitieve deadline bij BMC. Het worden twee, drie spannende weken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties