Mark Cavendish krijgt nog steeds steun uit één bepaalde hoek: "We weten dat hij iedereen kan verslaan"
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Rolf Aldag blijft Mark Cavendish steunen in aanloop naar de Tour

Mark Cavendish krijgt nog steeds steun uit één bepaalde hoek: "We weten dat hij iedereen kan verslaan"

Met één overwinning moet Mark Cavendish het nog altijd doen in 2018. De vraag is of de Britse topsprinter in goede vorm zal verschijnen aan de start van de Ronde van Frankrijk. Er is één iemand die daar geen moment aan twijfelt.

Dat is Rolf Aldag, de sportdirecteur die Cavendish al lange tijd onder zijn hoede heeft. Aldag spreekt zijn steun uit. "Er is veel gebeurd in zijn leven. Zo is hij opnieuw vader geworden. Het was belangrijk om hem ruimte te geven", wijst Aldag bij Cyclingnews naar enkele zaken uit de privésfeer van de renner. "Hij heeft de motivatie en de spirit hoog gehouden. Zelfs toen hij enkele kilo's te zwaar stond, heeft hij nooit het hoofd laten hangen."

Aldag is zeker dat het straks in orde komt in de Ronde van Frankrijk. "Ik ben vrij optimistisch en denk dat alle puzzelstukjes in mekaar zullen passen tijdens de Tour. We weten dat hij iedereen kan verslaan. Dat hij een baanwielrenner is, geeft hem een groot voordeel. Hij kan ook een sprint doen in zijn eentje. Als je hem in de finale krijgt, is het oké."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties