Mathieu van der Poel lijkt echte alleskunner maar wat voor renner is hij nu precies?

Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties
Mathieu van der Poel lijkt echte alleskunner maar wat voor renner is hij nu precies?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Of het nu veldrijden, mountainbike of op de weg is: Mathieu van der Poel kan het allemaal. Tegenwoordig klopt hij zelfs Nacer Bouhanni in de sprint. Het maakt het er niet simpel op om te bepalen welk profiel van der Poel nu heeft als renner. De Nederlander maakt zelf de analyse.

Ondanks zijn indrukwekkende zege tegen iemand als Bouhanni voelt van der Poel zich geen rassprinter. "Ik ben meestal snel, maar dan moet het een zware koers geweest zijn of een zware aankomst zijn. Ik denk niet dat ik kans maak na een vlakke rit op een vlakke aankomst", laat van der Poel optekenen bij Sporza.

KLASSIEKER

De namen die hij tegenwoordig weet te kloppen, zijn in elk geval niet van de minsten. "De koersen die ik win, zijn koersen tegen goeie renners. Al is dat nog niet het niveau van een klassieker of ook nog niet die afstand. Ik denk dat mijn profiel pas duidelijk wordt als ik dat ga proberen."

Ondanks zijn overweldigend succes op de weg gaat van der Poel het mountainbike niet links laten liggen. "Ik ga nog steeds volledig voor het moutainbiken. In de eerste twee Wereldbeker-wedstrijden heb ik niet echt kunnen laten zien welke stappen ik gemaakt heb in die discipline. Ik ben benieuwd naar de volgende wedstrijden op mijn mountainbike."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties